vegetal-vitra1

NATURE RELATED CHAIRS

Wauw! Wat zijn deze stoelen ontzettend gaaf! Als interieurliefhebber weten jullie dat ik dol ben op designartikelen en het ene merk staat nog hoger op mijn lijstje dan het andere. Maar tussen deze designstoelen kan ik echt niet kiezen. Ik heb het over stoelen die geïnspireerd zijn door de vormen van de natuur. En producten die iets met natuur te maken hebben vind ik standaard al geweldig. Dat kan een behangetje zijn met een palmboomprint tot het materiaal dat gebruikt is. Maar de stoelen die ik vandaag op Pinterest ben tegengekomen kunnen ook echt aan het lijstje toegevoegd worden en laat deze nu ook nog bij een van mijn favoriete winkels te koop zijn! Beter kan toch niet?!

Neem nu bijvoorbeeld de Forest Chair van Fast. Hoe langer je naar deze stoel kijkt hoe meer je ervan gaat houden. Maar ook hoe meer overeenkomsten je ziet van het speelse van de takken van de bomen. En als je er dan ook nog eens een herfstachtig landschap erbij inbeeldt is het hele plaatje compleet. Lekker bij de openhaard, met een heerlijke kop thee of een glas rode wijn erbij, dekentje over de beentjes en een goed boek. Laat het genieten maar beginnen, zou ik zeggen!

Maar ook de Leaf Chair van Arper is een pareltje an sich. Hier heb je dan ook niet veel verbeelding bij nodig om te zien dat het om een boomblad gaat. Al is het verschil in de nerven zien een kunstje op zich. Maar wat is het toch een heerlijke speelse stoel om naar te kijken! Niet alleen lekker om op te zitten maar ook zeer geschikt om je tuin of kinderkamer mee op te fleuren.

De Vegetal Chair van Vitra is iets abstracter en fantasie heb je bij deze stoel zeker nodig aangezien de Vegetal is geïnspireerd door planten. Zelf zie ik meer de wortels van een plant in deze stoel en hoe die door elkaar heen groeien. Maar het zouden ook heel goed de bladeren van een varen kunnen zijn bijvoorbeeld.

Houdt je meer van heggen dan houdt je ook zeker van de VIP Chair van Moooi! De VIP Chair vind ik echt iets weghebben van de gestileerde buxussen. Deze mooie kunstwerken zie je dan ook vaak in een tuin of in een mooi park in het buitenland. En een kunstwerk is deze stoel zeker!

Wil je een minder bekend merk dan zou ik ook zeker naar de Green Cactus chair van Oliver Bonas kijken. Deze stoel heeft de vorm van een cactus en dat ziet er echt zó schattig en stoer tegelijk uit. Maar ook de Mapple Leaf chair van Ol’ha Shevchenko is een stoel waar je verschillende gevoelens bij krijgt. Zo vind ik dat de stoel iets weg heeft van de ijzeren troon van zwaarden uit de Game of Thrones. Dus wil je ook dat speciale gevoel krijgen zoals je tijdens de serie krijgt, dan is dit een absolute topper!

Dit zijn mijn parels die ik heel graag met jullie wilde delen en ik ben dan ook zeer benieuwd wat jullie van deze stoelen vinden. Of heb je zelf een pracht stoel die natuur gerelateerd is, aarzel dan niet om het te delen.

Enjoy!

Geef een reactie