pastoe vision opbergmeubelen

PASTOE VINTAGE OPBERGMEUBELEN

Modern, klassiek, retro of antiek. Allemaal woorden die we noemen als we ons interieur willen omschrijven. Een beetje kenner op het gebied van interieur, en dan met name designmeubelen, zal het merk Pastoe ongetwijfeld bij naam kennen. Of misschien staat er zelfs nog wel iets bij je ouders of grootouders thuis. Pastoe; een oer-Hollands designmerk in hartje Nederland!

Wanneer ik op Internet aan het rondsnuffelen ben zie ik veel designmerken voorbijkomen en zo ook Pastoe. Maar als ik heel eerlijk ben, heb ik me nog nooit zo in het merk verdiept omdat ik iedere keer wel wat anders interessant zag. Ik weet het, je kan zeggen wat slecht! Maar nu vond ik het toch echt wel tijd worden om mijn aandacht volledig aan Pastoe te besteden. En man, wat een ontzettend mooi merk is dit!

Wist je trouwens dat Pastoe is afgeleid van het woord Passe Partout?

Maar eerst een stukje geschiedenis!

Het is allemaal in 1913 begonnen, toen Frits Loeb besloot om voor zijn eigen winkel stoelen te gaan vervaardigen. Daar zette hij zijn eigen fabriek voor op genaamd; de Utrechtse Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS). Modern design en innovatie zijn altijd al kernwoorden van Pastoe geweest. Al liep het niet altijd soepel met de verkopen in die tijd en in 1948 brak er een nieuw tijdperk aan voor het bedrijf. Meubelen-op-maat met losse opstapelbare elementen die in ieder Hollands huishouden moest passen en naar ieders behoefte was samen te stellen. Een gat in de markt en een opbergmeubel die nooit hetzelfde was!  Eenvoud, flexibiliteit en gebruiksgemak; gelukkig is Pastoe daar nooit meer vanaf gestapt en mogen we daar nog steeds in volle teugen van genieten!

Pastoe opbergmeubelen

Neem nu bijvoorbeeld de Pastoe opbergkast A’dammer Joost Selection. Een rolluik design kast die ontzettend mooi staat in een ietwat modern interieur. Naast het functionele van de kast kan je ook heel makkelijk variëren met de uitstraling van de kast. Zo kan je het bijvoorbeeld helemaal open schuiven of er juist voor kiezen om het een stukje dicht te doen. Een heel leuk en speels effect geeft dat!  En zeg nou zelf het design is toch top!

Wat het nog leuker maakt is om de Pastoe kast Amsterdammer te combineren met een klassieker van Cees Braakman. Een multifunctioneel bureau die de uitstraling heeft van een vintage jaren ’50 kaptafel met een moderne touch en strakke lijnen. Het mooie van dit bureau is, dat echt aan alles is gedacht. Genoeg lades en ook nog een klep om je opladers van je laptop of smartphone in op te bergen. Geen gehannes meer met rondslingerende kabels, adapters en stekkers maar juist lekker ruimte besparend, dat is het Cees Braakman bureau EB01! Een bureau die prachtig staat in ieder interieur en wanneer je er ook nog een Wired chair met een comfortabel kussentje aan toe voegt is het hele plaatje compleet.

Maar er is meer! Pastoe heeft prachtige ‘retro’ meubels ontworpen die je terug in de tijd laten stappen van de meubelen-op-maat serie. Ik heb het over de Vision meubelen, die je de mogelijkheid geven om niet alleen te spelen met je kasten (kleur, lades, deuren en formaat) maar ook met de ruimte in je huis. De vloer of de muur het kan niet gek genoeg en als je het nog artistieker wilt maken, kan je zelfs met het licht en schaduw van de meubelen spelen! Dat is toch gaaf!

Wil je het spel van licht en schaduw helemaal doortrekken in je hele interieur, kijk dan ook eens naar mijn eerdere blogs over de lampen van Foscarini en de Octo lamp van Secto Design. Deze combinatie zou wel eens heel mooi kunnen zijn namelijk.

Ben je benieuwd waar je alle pronkstukken van Pastoe kunt kopen? Kijk dan eens bij mijn favoriete shop MisterDesign of wil je een ‘echte’ vintage Pastoe dan is Markplaats ook zeker the place to be om tweedehands pareltjes te spotten.

 

Enjoy!

 

Geef een reactie