design-bureaus-en-bureaustoelen-aluminium-chair-117-118-119

DESIGN BUREAUS EN BUREAUSTOELEN

Een goede werkplek is voor iedereen belangrijk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Een werkplek moet namelijk voor inspiratie zorgen, rust creëren en ruimte bieden voor al je spullen. Functionele en smaakvolle design bureaus en bureaustoelen kunnen dan precies in dit plaatje passen. Voeg daar de woorden ‘zeer comfortabel’ aan toe en je privé ‘walhalla’ is geboren.

Als design addict en liefhebber van interieur heb ik natuurlijk ook zo mijn wensen en ideeën, waar ik dan weer heerlijk op los kan dromen. Hier kan ik dan ook echt wekenlang [ja, je leest het goed, wekenlang] aan besteden om DE ultieme combinatie bij elkaar te vinden. Oogstrelend; dat is wat een werkplek moet zijn!

Design werkplek met design bureaus en bureaustoelen

Tijdens mijn zoektocht kan ik echt mijn ogen niet meer afhouden van een tweetal design bureaustoelen. Allebei van Vitra [ I love that brand!] en mijn favoriet op 1 is toch echt wel de Soft Pad Chair EA 219 bureaustoel Ontworpen in 1969 door Charles en Ray Eames voor Vitra. Het mooie van deze design bureaustoel is dat het zich volledig aan je lichaam aanpast. Met heerlijke comfortabele lederen kussens is het een kwalitatief hoogstandje onder de bureaustoelen. Maar ook de Aluminium Chair EA 117  is een stijlvolle Eames bureaustoel met een super slank uiterlijk.

Home Desk bureautafel

Combineer één van deze twee design bureaustoelen met de Vitra Home Desk bureautafel  en je werkplek is een lust voor je ogen. Een slank en sierlijk onderstel met een compact werkblad. Met de gekleurde vakken genoeg plek om spullen in op te bergen die je direct nodig hebt. Voor de kleinere accessoires zoals pennen, potloden of nietjes is er een handige smalle opberglade, die nauwelijks opvalt. Stijlvol, vrolijk en ruimtelijk, dat is de Home Desk bureautafel van Vitra!

Sphere Table

Maar ik moet ook toegeven dat de Sphere Table van Vitra  toch ook echt in mijn hoofd blijft spoken. Apart in zijn soort door de koepel die aan het massief houten bureau bevestigd kan worden. Vrolijk en stijlvol met de nodige privacy op zijn tijd. Plus de koepel is ontzettend handig om notities of aantekeningen en krabbels op te plakken. Zo vergeet je nooit meer iets! Ook met de handige lades kun je je pennen en post-its opbergen zonder dat deze rondslingeren.

Maar een werkplek is natuurlijk meer dan een bureau en een 
stoel alleen. Een werkplek moet leuk en gezellig aangekleed 
worden want, ja, je kan het bijna je ‘tweede’ thuis noemen.
Dus haal de natuur naar binnen, doe een mooi kleurtje op de 
muur en hang eventueel wat inspirerende quotes op.

Muuto Stacked

Wat mij ook ontzettend mooi lijkt is om de design bureaus en bureaustoelen van Vitra te combineren met de Stacked kasten van Muuto. Met Stacked kan je echt alle kanten op! Hang ze op, zet ze op de grond, stapel ze op elkaar of maak er een kast van.

Ik ga nog even heerlijk verder met dromen over mijn inspiratievolle werkplek en wie weet komt het er ooit nog van. Heb jij nou ook echt een favoriet of misschien zelfs wel favorieten van design bureaus en bureaustoelen? Deel deze dan in de comments below.

Enjoy!

Geef een reactie