Ruijch retro icegrey

RUIJCH: DUTCH SCANDINAVIAN DESIGN

ruijch

Een design label van eigen bodem met een Scandinavische stijl. Ik heb het over Ruijch! Ruijch is in 2010 opgericht en gaat sindsdien als een speer. Een paar maanden geleden heb ik dit merk ook al eens laten vallen met de Arcos tafel dat toen nieuw in de collectie is gekomen. Maar Ruijch heeft natuurlijk veel meer mooie design meubels. En twee daarvan wil ik vandaag graag in het daglicht zetten. Mijn favorieten van dit merk zijn toch echt wel de Maunsell tafellamp en de Retro Classic serie!

Maunsell en Retro classic

Maunsell is een tafellamp ontworpen door ontwerp duo Kranen/Gille. Geïnspireerd van lichtboeien die je normaliter alleen op zee ziet. Een ontzettend mooie vertaling dat bestaat uit kurk, glas en staal. Leuk voor in een kinderkamer of gewoon in de keuken, woonkamer of werkkamer. Maar ook gecombineerd met de Retro Classic serie staat Maunsell erg mooi. De Retro Classic serie is vooral mijn favoriet vanwege de kleur en indeling van de kasten. Het tv meubel met schuifdeurtjes is sowieso al super handig voor bijvoorbeeld je horizonbox te verstoppen. En heb je huisdieren of kinderen dan weet je in ieder geval zeker dat ze niet tegen een openstaand deurtje aanlopen. Maar ook de dressette en dressoir zorgen toch nog voor een ruimtelijk gevoel in huis omdat deze lekker hoog op de poten staan!

Al met al een hele mooie serie en tafellamp die je interieur verrijken. Tijdloos, Scandinavische invloeden en design van Hollandse bodem!

 

Ruijch is onder andere verkrijgbaar bij MisterDesign en Sterk Online!

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog of een mooi design merk gespot? Laat het mij gerust even weten!

Geef een reactie