BY LASSEN FRAME

BY LASSEN COPENHAGEN KUBUSSEN

Houdt je van vierkante vormen, kubussen en kleine vierkante doosjes, dan is deze vondst echt iets voor jou! Want tijdens mijn zoektocht naar een nieuw Scandinavisch merk, ben ik gestuit op het prachtige design merk By Lassen. Een design merk dat al heel wat decennia mee gaat. En eigenlijk is het allemaal bij de gebroeders Lassen, Mogens en Flemming, begonnen…

By Lassen Copenhagen

By Lassen is een Deens merk dat officieel sinds 1987 is opgericht door Søren Lassen. Maar eigenlijk is het allemaal zo rond de jaren 1930 bij de gebroeders Lassen begonnen. Twee jonge architecten in spé die eigenlijk al van jongs af aan wisten dat ze ooit samen gingen werken. En dat is ook gebeurd! Ieder had hun eigen werkplaats en specialiteit. En het allereerste ontwerp was de ML33 stoel. Een moderne stoel waarvan je eigelijk verwacht dat die nu pas is ontworpen en juist niet in 1933. Zo ver liepen de gebroeders Lassen al vooruit.

Flemming Lassen is ook degene die samen met Arne Jacobsen ‘the house of the future’ heeft ontwikkeld. En wat hebben ze daar destijds een goede kijk op gehad!

Favorieten

Mijn favorieten kunnen jullie hieronder bij de sfeerbeelden zien, want deze pareltjes wil ik natuurlijk met jullie delen. Het eerste waar mijn oog op viel waren de Frame kastjes. Juist de veelzijdigheid in gebruik vind ik helemaal geweldig. Je kan de kastjes met of zonder deurtjes doen, maar ook ophangen, direct op de grond zetten of juist op een open kubus onderstel. Helemaal fan ben ik en je kan lekker afwisselen. Ideaal!

Maar ook de accessoires zijn zo leuk! Neem nu bijvoorbeeld de Kubus bowl. Een trendy toevoeging aan je interieur. En je kan het voor heel veel dingen gebruiken. Als fruitmand, kruidenbak, bloembak of juist voor snoepjes. Maar ook de Kubus en Line zijn twee van mijn favorieten kandelaars. Maar ook de Exes onderzetters staan hoog op mijn must have lijstje. Mooie frisse kleuren met trendy vormen.

 

Heb je nu ook een favoriet gespot van dit mooie design merk? Laat het mij dan weten in de comments!

Enjoy!

 

 

 

De design artikelen van By Lassen zijn verkrijgbaar bij Nordic Brands en in de online shop van By Lassen 

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog of een mooi design merk gespot? Laat het mij gerust even weten!

 

Geef een reactie