cage-lamp-foscarini

FOSCARINI LAMPEN MET EEN EMOTIE

Lampen; you hate it or you love it! We hebben allemaal lampen in huis en we kunnen er niet genoeg van hebben. [Ik geloof dat ik meer lampen in huis heb dan sokken in mijn lade] Aan het plafond, aan de muur, op de grond, in het stopcontact, in de kast of als leeslampje op een boek. Maar ook buiten kunnen we tegenwoordig niet meer zonder lampjes want zelfs honden lopen tegenwoordig als verkleedde kerstboom rond [en gelijk hebben de baasjes]. Maar het functionele moet ook wel een mooi omhulsel hebben en niet het one-size-fits-all­ principe zoals in vele winkels tegenwoordig wel het geval is. Ik zie daar namelijk weinig nieuws onder de zon en daarom ben ik verder gaan kijken. Ik ben namelijk iemand die iets speciaals wil, iets unieks en er een gevoel bij wil krijgen. Je zou het een gevoel van ‘happiness’ kunnen noemen en laat Foscarini nu precies datgene doen namelijk ‘pure emotie verpakken in een design lamp’.

Niet een standaard lamp maar juist een stukje kunst als lichtbron. Als ik bijvoorbeeld lang genoeg naar de Foscarini lampen kijk dan slaat mijn verbeelding en fantasie helemaal op hol en ga ik de lampen met dingen vergelijken. Zo ben ik bijvoorbeeld echt helemaal weg van de Foscarini Spokes hanglamp. Geïnspireerd van antieke Oosterse lantaarns en vogelkooien met een naam die is afgeleid van een fietswiel. Het verhaal alleen al is speciaal, grappig en apart. En als ik het verhaal hoor dan zie ik dat al helemaal voor me en vind ik de lamp nog leuker dan dat die al was.

Maar ook de Foscarini Blobs wandlampen zijn een leuke aankleding voor aan de muur. Een keer wat anders dan een schilderij of foto. En het lijken net lichtgevende stenen of het silhouet van een ouderwetse telefoon. Enfin ik ga nog even verder met verbeelden en ik ben ook heel benieuwd wat jullie fantasie doet bij het zien van deze Foscarini lampen.

Enjoy!

Geef een reactie